Závin s hokkaido slanou náplní
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 400 g listového těsta
- 300 g na hrubých slzičkách nastrouhané dýně Hokkaido
- 250 g na hrubých slzičkách nastrouhaného 30% sýra
- 1 velkou masitou papriku nastrouhanou na hrubých slzičkách
- 1 lžičku soli
- 2 lžíce nakrájených zelených bylinek
- 4 lžíce slunečnicových semínek
- 4 lžíce krenexu
- 30 ks tence nakrájených koleček šunkového salámu
- dále budeme potřebovat
- trochu hladké mouky na posypání pracovní desky
- 1 rozšlehané vejce na potření závinů
- sůl
- celý kmín a semínka podle chuti na posypání závinů
Postup Závin s hokkaido slanou náplní
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 175°C. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem.
Nastrouhané suroviny v míse osolíme, rukama důkladně promícháme a rozdělíme na dva díly.
Těsto také rozdělíme na dva díly a na pomoučené pracovní ploše vyválíme dva pláty do tvaru obdélníku.
Na každý plát položíme 15 koleček salámu tak, aby se salám malinko překrýval a pokryl celou plochu těsta.
Každý plát s rozloženým salámem potřeme 2 lžícemi krenexu, po celé ploše naneseme nastrouhanou směs a posypeme 2 lžícemi slunečnicových semínek.
Boční strany naplněných plátů malinko přehneme dovnitř a z delší strany začneme zavinovat do závinu.
Záviny položíme na připravený plech spojem dospod, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme tím, co máme rádi.
Pečeme na 175°C cca 25-30 minut (každý podle své trouby) do zlatavé barvy.