Bůčková konzerva s uzenou příchutí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

asi 1,5 kg vepřového bůčku neuzeného
asi 1,5 kg bůčku uzeného
sůl
vepřové kůže - asi 200 g
voda

Postup přípravy receptu

  1. Především maso umyjeme a zbavíme kůží. Masa dáme dohromady a umeleme je na největší šajbě (můžeme i jemně nakrájet). Meleme střídavě, 1 kus uzeného -1 kus neuzeného. Usnadní nám to míchání. Tato masa míchám z důvodu, že uzené bývá až moc aromatické. Ale záleží na chuti. Lze udělat třeba jen z uzeného!

  2. Uvaříme kůže, uzené i neuzené spolu (asi v 1/2 l vody). Když jsou měkké, rozmixujeme je ještě teplé, vlijeme do mletého masa a důkladně zamícháme. Takto je míchání snadnější.

  3. Maso po důkladném promíchání vložíme do sklenic. Ne úplně plné, doplníme asi polévkovou lžíci vody. Sůl dávám do malých sklenic asi půl rovné kávové lžičky a do velkých sklenic asi rovnou kávovou lžičku. Pozor, záleží na tom, jak je slaný uzený bůček.

  4. Sklenice uzavřeme a dáme vařit tak, že jsou víčka pod vodou. První den vařím 1,5 hodiny velmi slabým varem, druhý den stačí jen 1 hodina varu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!