Hrníčková kefírovka (bezvaječná)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 hrníčky polohrubé mouky
- 2 hrníčky krupicového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 2 lžíce kvalitního kakaa holandského typu
- 1 lžíce jedlé sody
- 2 hrníčky kefíru
- 1/2 hrníčku oleje
- čokoládová poleva od srettky
Postup Hrníčková kefírovka (bezvaječná)
Postup přípravy receptu
-
Sypké suroviny přesijem přes sítko a vsypeme do vhodné nádoby.
Přidáme tekuté suroviny a krátce prošleháme.
Menší pekáček nebo plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Těsto urovnáme do plechu a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. (horkovzduch) péci cca 20 min.
Respektujeme zkušenosti s vlastní troubu. Nejsme-li si jistí, uděláme špejlovou prubu.
V plechu na mřížce necháme vychladnou a přelijeme čokopolevou. Zdobíme dle fantazie, možností a tak. Při podávání třeba pořádným kopcem šlehačky.