Hrníčková kefírovka (bezvaječná)

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 hrníčky polohrubé mouky
2 hrníčky krupicového cukru
1 vanilkový lusk
2 lžíce kvalitního kakaa holandského typu
1 lžíce jedlé sody
2 hrníčky kefíru
1/2 hrníčku oleje
čokoládová poleva od srettky

Postup přípravy receptu

  1. Sypké suroviny přesijem přes sítko a vsypeme do vhodné nádoby.

  2. Přidáme tekuté suroviny a krátce prošleháme.

  3. Menší pekáček nebo plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

  4. Těsto urovnáme do plechu a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. (horkovzduch) péci cca 20 min.

  5. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubu. Nejsme-li si jistí, uděláme špejlovou prubu.

  6. V plechu na mřížce necháme vychladnou a přelijeme čokopolevou. Zdobíme dle fantazie, možností a tak. Při podávání třeba pořádným kopcem šlehačky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!