Pečená kuřecí stehna v hořčičné marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 kuřecích stehen
- 3 PL celozrnné hořčice (dala jsem francouzskou)
- 3 PL plnotučné hořčice
- 200 ml šlehačky
- 2 PL medu
- 1/2 ČL soli (podle potřeby můžeme přidat víc)
- 2 stroužky česneku
- 1 PL vinného octa
- Dále:
- brambory
- pažitka
- petrželka
- 4 stroužky česneku
- 6 PL oleje
Postup Pečená kuřecí stehna v hořčičné marinádě
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na marinádu smícháme. Stehna dáme do pekáčku či nějaké jiného nádoby, zalijeme je připravenou omáčkou a dáme je do lednice na 1-2 hodiny marinovat.
Troubu rozpálíme na 180°C a necháme stehna péct zhruba 45 minut. Během pečení dáme pomocí lžíce marinádu na stehna.
Nakonec zvýšíme troubu na 200°C a necháme je ještě 10-15 minut péct. Řídíme se podle barvy stehen, aby byla pěkně upečená.
Dále připravíme brambory, které omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky. K bramborám přidáme nasekanou petrželku a pažitku, prolisovaný česnek a oleje vše promícháme. Vložíme do zapékací mísy a dáme péct na 180°C, pečeme doměkka a křupava. Když jsou brambory hotové, tak je osolíme a ještě jednou promícháme.