Pečená kuřecí stehna v hořčičné marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích stehen
3 PL celozrnné hořčice (dala jsem francouzskou)
3 PL plnotučné hořčice
200 ml šlehačky
2 PL medu
1/2 ČL soli (podle potřeby můžeme přidat víc)
2 stroužky česneku
1 PL vinného octa
Dále:
brambory
pažitka
petrželka
4 stroužky česneku
6 PL oleje

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na marinádu smícháme. Stehna dáme do pekáčku či nějaké jiného nádoby, zalijeme je připravenou omáčkou a dáme je do lednice na 1-2 hodiny marinovat.

  2. Troubu rozpálíme na 180°C a necháme stehna péct zhruba 45 minut. Během pečení dáme pomocí lžíce marinádu na stehna.

  3. Nakonec zvýšíme troubu na 200°C a necháme je ještě 10-15 minut péct. Řídíme se podle barvy stehen, aby byla pěkně upečená.

  4. Dále připravíme brambory, které omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky. K bramborám přidáme nasekanou petrželku a pažitku, prolisovaný česnek a oleje vše promícháme. Vložíme do zapékací mísy a dáme péct na 180°C, pečeme doměkka a křupava. Když jsou brambory hotové, tak je osolíme a ještě jednou promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!