Zapečené brambory na mexický způsob
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 600-700 g menších brambor
- 4 rajčata
- 2 kapie
- 1/3 pórku
- 1 jarní cibulka
- 2 menší bílé cibule
- 1 cuketa
- 2 pálivé papričky
- Na omáčku:
- 3 stroužky česneku
- 1 plechovka fazolí
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 250 ml smetany ke šlehání
- Na dochucení:
- sůl
- pepř
- chilli
- olivový olej
Postup Zapečené brambory na mexický způsob
Postup přípravy receptu
-
Brambory dejte vařit ve slupce a zatím si pokrájejte zeleninu. Rajčata na tenké měsíčky, kapie na nudličky, pórek na půlkolečka, cibulky na kolečka.
Cuketu nakrájejte na co nejtenčí plátky a zprudka ji osmažte na rozehřátém olivovém oleji. Pěkně je na pánvi posypejte solí a pepřem a stáhněte z ohně.
Pálivé papričky nakrájejte na malinké kousky.
Omáčka nemůže být jednodušší, prostě jen všechno smíchejte v misce s prolisovaným česnekem.
Uvařené brambory je nakrájejte na měsíčky a naklaďte na hlubší plech vyložený pečícím papírem. Posolte, posypejte chilli, pokropte lehce olivovým olejem, poklaďte zeleninou a přelijte omáčkou. Brambory lze klást i ve více vrstvách, jen je nezapoměňte prokládat zeleninou.
Pak už jen vložte plech do předehřáté trouby a pečte na 250 °C 30-40 min. Brambory máme předem uvařené, proto není třeba péci je dlouho a na nízkou teplotu. Během pečení občas směs promíchejte a podávejte, jakmile budou brambory dokřupava opečené.