Dort k výročí svatby
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 5 vajec
- 210 g cukru krupice
- 12 lžic vody
- 3/4 prášku do pečiva
- 250 g polohrubé mouky
- Kakaový plát:
- přidat kakao
- Kávový plát:
- mletá káva
- Citronový plát:
- citronová kůra
- citronová šťáva
- Krém:
- 250 g másla
- 1 vanilkový pudink
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml mléka
- rum
- Potahovací hmota:
- 500 g moučkového cukru
- 250 g sušeného mléka
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce vody
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce mandlové tresti
- barvivo
Postup Dort k výročí svatby
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, zlehka vmícháme mouky smíchané s kakaem, kávou nebo citronem a kypřícím práškem, přitom přidáváme vodu. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě.
Krém: Z mléka, cukrů a pudinku uvaříme hustý pudink a za občasného míchání vychladíme. Máslo vyšleháme se dvěma lžícemi moučkového cukru, přidáme po částech pudink a šleháme do pěny, pak přidáme trochu rumu.
Z plátu podle šablony vyřežeme tvar srdce, potřeme marmeládou a krémem. Přidáme druhou vrstvu piškotu, opět potřeme marmeládou a krémem. Třetí vrstvu vyřežeme se zbytku plátu. Potom celé srdce potřeme krémem a necháme stuhnout.
Po stuhnutí celé potáhneme marcipánem, který jsme vyváleli na dostatečně velký plát silném asi 2 mm. Povrch dozdobíme.