Květák s kari omáčkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 středně velký květák
sůl a pepř
1 cibule
máslo
hladká mouka
kari koření
smetana
trochu sojové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozdělíme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě. Na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme cibulovou jíšku, přidáme kari, zalijeme vodou z květáku a dobře promícháme. Ochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem a zalijeme smetanou. provaříme asi 20 minut a přecedíme.

  2. Uvařený květák na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s rýží. Ozdobíme petrželkou. Omáčku můžeme při vaření dochutit třeba kostkou zeleninového bujonu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!