Zapečený květák s tahini omáčkou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 květák
- 2 cibule
- olej
- Tahini omáčka:
- 1,5 hrnku sezamové pasty
- 1,5 hrnku vody
- 30 ml citrónové stavy
- 1 lžička soli
- kdo chce může přidat špetku římského kmínu (Cumin), není to však nutnost
- hrnek = 200 ml
Postup Zapečený květák s tahini omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky a ve vyšší vrstvě oleje jej osmažíme dozlatova. Cibuli nakrájíme na nudličky a osmažíme stejně jako květák. Vše přendáme do zapékací mísy.
Všechny přísady tahini omáčky smícháme a nalijeme na připravenou směs. Při 200°C 10 - 15 minut zapečeme.
Tahini omáčku uděláme řídkou, při zapečení zhoustne. U nás podáváme s arabským chlebem, zeleninovým salátem a nakládanou zeleninou.