Zapečený květák s tahini omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 květák
2 cibule
olej
Tahini omáčka:
1,5 hrnku sezamové pasty
1,5 hrnku vody
30 ml citrónové stavy
1 lžička soli
kdo chce může přidat špetku římského kmínu (Cumin), není to však nutnost
hrnek = 200 ml

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a ve vyšší vrstvě oleje jej osmažíme dozlatova. Cibuli nakrájíme na nudličky a osmažíme stejně jako květák. Vše přendáme do zapékací mísy.

  2. Všechny přísady tahini omáčky smícháme a nalijeme na připravenou směs. Při 200°C 10 - 15 minut zapečeme.

  3. Tahini omáčku uděláme řídkou, při zapečení zhoustne. U nás podáváme s arabským chlebem, zeleninovým salátem a nakládanou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!