Domácí langoše podle Lenky S.

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

20 g droždí
200 ml mléka
1 lžička cukru krupice
250 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
40 ml oleje
5 stroužků česneku
špetka drceného kmínu
1 lžíce kečupu
nastrouhaný eidam

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek z droždí: 1 lžíce cukru, 2 lžice mouky a 50 ml mléka smichame. Asi 15 minut vyčkáme.

  2. Přidáme zbylé mléko, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Nesmí se lepit.

  3. Z těsta připravíme 4-5 bochánků. Necháme je opět asi 20 min. kynout.

  4. Pak z nich vytvarujeme placky, které vidličkou propícháme. Každou smažíme na pánvi dozlatova.

  5. Hotové potřeme česnekem rozmíchaným s olejem, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!