Domácí langoše podle Lenky S.
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 20 g droždí
- 200 ml mléka
- 1 lžička cukru krupice
- 250 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 40 ml oleje
- 5 stroužků česneku
- špetka drceného kmínu
- 1 lžíce kečupu
- nastrouhaný eidam
Postup Domácí langoše podle Lenky S.
Postup přípravy receptu
-
Připravíme kvásek z droždí: 1 lžíce cukru, 2 lžice mouky a 50 ml mléka smichame. Asi 15 minut vyčkáme.
Přidáme zbylé mléko, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Nesmí se lepit.
Z těsta připravíme 4-5 bochánků. Necháme je opět asi 20 min. kynout.
Pak z nich vytvarujeme placky, které vidličkou propícháme. Každou smažíme na pánvi dozlatova.
Hotové potřeme česnekem rozmíchaným s olejem, kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.