Závitky plněné houbovo-máslovou směsí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 plátky vepřového masa
- 1 hrst mražených hřibů
- 2 polévkové lžíce másla
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- 2 cibule
- 1 bobkový list
- 1 větší mrkev
- olej
- 1 čajové lžičky sladké papriky
- instantní jíška
- 1 kostka masoxu
- olej
Postup Závitky plněné houbovo-máslovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme je a opepříme.
Na pánvi rezehřejeme máslo, zesklovatíme na něm jednu na kostičky nakrájenou cibuli a v teplé vodě oprané a rozmrazené hříbky, malinko osolíme a opepříme, přidáme bobkový list, dusíme asi 15 min. Pak do směsi rozklepneme 2 vejce necháme je ve směsi srazit, bobkový list vyjmeme.
Směs rozdělíme na plátky masa, stočíme do roliček a spíchneme párátky nebo svážeme motouzkem.
V hrnci si rozehřejeme olej, zesklovatíme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, vložíme závitky necháme je zatáhnout. Pak do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou mrkev, masox, osolíme a opepříme a přidáme mletou papriku pro barvičku a dusíme doměkka.
Závitky vyjmeme a šťávu rozmixujeme, můžeme dolít vodou a zahustit instantní jíškou, podle chuti dochutíme, dosolíme. Podáváme s rýží.