Závitky plněné houbovo-máslovou směsí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky vepřového masa
1 hrst mražených hřibů
2 polévkové lžíce másla
2 vejce
sůl
pepř
2 cibule
1 bobkový list
1 větší mrkev
olej
1 čajové lžičky sladké papriky
instantní jíška
1 kostka masoxu
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme je a opepříme.

  2. Na pánvi rezehřejeme máslo, zesklovatíme na něm jednu na kostičky nakrájenou cibuli a v teplé vodě oprané a rozmrazené hříbky, malinko osolíme a opepříme, přidáme bobkový list, dusíme asi 15 min. Pak do směsi rozklepneme 2 vejce necháme je ve směsi srazit, bobkový list vyjmeme.

  3. Směs rozdělíme na plátky masa, stočíme do roliček a spíchneme párátky nebo svážeme motouzkem.

  4. V hrnci si rozehřejeme olej, zesklovatíme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, vložíme závitky necháme je zatáhnout. Pak do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou mrkev, masox, osolíme a opepříme a přidáme mletou papriku pro barvičku a dusíme doměkka.

  5. Závitky vyjmeme a šťávu rozmixujeme, můžeme dolít vodou a zahustit instantní jíškou, podle chuti dochutíme, dosolíme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!