Tarhoňa s uzeným a kapustou

Recepty, Ostatní

Suroviny

200 g tarhoni
300 g uzené krkovice
1/2 hlávky kapusty
1 cibule
3 stroužky česneku
1 KL mletá uzená paprika
1/2 KL drceného kmínu
2 KL sušené majoránky
sůl
máslo
olej
cca 1 l uzeného vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso nakrájíme na kostky a kapustu na proužky.

  2. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní maso a orestujeme. Zaprášíme uzenou paprikou, malinko podlijeme uzeným vývarem a vložíme kapustu. Okmínujeme, posolíme podle slanosti vývaru a dusíme cca 10 minut. Nakonec přidáme posekaný česnek a rozemnutou majoránku.

  3. Mezitím na pánvi na troše oleje opražíme tarhoňu a poté ji přidáme ke kapustě s uzeným. Zalijeme zbytkem vývaru a dusíme ještě 8-10 minut, do změknutí tarhoni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!