Ovocný kompot s jahodovým želé

Recepty, Ostatní

Suroviny

čerstvé ovoce:
jablka
hrušky
švestky
blumy
broskve
třtinový cukr
pár kapek citronové šťávy
jahodové želé

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné ovoce nakrájíme na ctrvtinky, zbavíme jádřinců, pecek, jablka a hrušky také oloupeme. Vložíme do hrnce, zakápneme citrónem, přidáme třtinový cukr a zalijeme studenou vodou tak, že bude všechno ovoce téměř ponořené, ne více. Pod pokličkou uvaříme do měkká.

  2. Z ovocného vývaru odebereme trochu stavy, rozmícháme v ní práškovou želatinu a přilijeme k ovoci.

  3. Podáváme ledově vychlazené.

  4. Želatiny přidáme jen tolik, abychom po vychladnutí získali konzistenci sirupu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!