Ovocný kompot s jahodovým želé
Recepty, OstatníSuroviny
- čerstvé ovoce:
- jablka
- hrušky
- švestky
- blumy
- broskve
- třtinový cukr
- pár kapek citronové šťávy
- jahodové želé
Postup Ovocný kompot s jahodovým želé
Postup přípravy receptu
-
Očištěné ovoce nakrájíme na ctrvtinky, zbavíme jádřinců, pecek, jablka a hrušky také oloupeme. Vložíme do hrnce, zakápneme citrónem, přidáme třtinový cukr a zalijeme studenou vodou tak, že bude všechno ovoce téměř ponořené, ne více. Pod pokličkou uvaříme do měkká.
Z ovocného vývaru odebereme trochu stavy, rozmícháme v ní práškovou želatinu a přilijeme k ovoci.
Podáváme ledově vychlazené.
Želatiny přidáme jen tolik, abychom po vychladnutí získali konzistenci sirupu.