Falešné chilli con carne s kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
250 g mletého kuřecího masa
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky (nebo chilli)
1 plechovka nakrájených a oloupaných rajčat
3 brambory
2 mrkve
1 plechovka naložených červených fazolí
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a teprve poté přidáme česnek. Až se rozvoní, přisypeme obě mleté papriky (na nás je chilli trochu moc, takže jdu jen cestou paprik). Jen krátce orestujeme, aby nezhořkly.

  2. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud se nerozpadne na jednotlivé kousky. Přilijeme rajčata z konzervy a do té samé konzervy ještě nalijeme vodu a přidáme do hrnce. Konzervu tak vypláchneme a navíc vše požadovaně naředíme:-)

  3. Přivedeme k varu a poté přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory s mrkví. Necháme pod pokličkou 20 minut probublávat. Poté přisypeme zcezené a propláchnuté fazole a ještě dalších 10 minut povaříme. Hotový pokrm dochutíme solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!