Kapustičky v bramborovém kabátku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g uvařených brambor (7 středně velkých)
350 g růžičkové kapusty (25 růžiček)
170 g Solamylu
12O g hrubé mouky
1 celé vejce
1/2 kl koření kurkuma
3 kl soli
1 kostka masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Důkladně umyté brambory uvaříme ve slupce. Očištěné kapustičky dáme na 8 minut ovařit ve vodě s masoxem, poté vybereme, dáme do ledové vody ochladit (uchovají si krásnou zelenou barvu) a pak necháme v cedníku okapat.

  2. Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, přidáme solamyl, mouku, vejce, sůl a kurkumu (zabarví těsto hezky dožluta) a řádně propracujeme.

  3. Na navlhčené pracovní ploše těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme válečky, které pak nožem nakrájíme na menší kousky.

  4. Vždy do jednoho kousku těsta nejlépe v dlani vtiskneme růžičku kapusty a hezky zabalíme, jako když děláme švestkové knedlíky.

  5. Utvoříme stejnoměrné knedlíky asi o velikosti většího pinpongového míčku a ve vroucí osolené vodě vaříme 10 minut. Po uplynutí uvedené doby vaření pro jistotu jeden knedlík vyjmeme, rozkrojíme a přesvědčíme se, je-li hotový.

  6. Uvařené knedlíky z hrnce vybereme děrovaným poběráčkem a můžeme podávat buď jako samostatný pokrm, který posypeme nakrájenou a vyškvařenou slaninkou s trochou cibule. Můžeme také podávat jako přílohu třeba k dušenému masu se šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!