Kapustičky v kari omáčce

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

400 g růžičkové kapusty
30 g másla
1 lžíce hladké mouky
2 lžičky kari koření
100 ml smetany
pár kapek citrónové šťávy
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, vhodíme očištěné kapustičky a vaříme doměkka asi 15 - 20 minut. Uvařené scedíme a vývar uchováme.

  2. Rozpustíme máslo, přimícháme mouku, necháme krátce osmahnout, přisypeme kari koření, promícháme a zalijeme vývarem z kapusty. Osolíme a necháme dobře provařit, pak vlijeme smetanu, ochutíme pepřem a citrónovou šťávou. Do omáčky přidáme vařené kapustičky a necháme krátce prohřát. Podáváme nejlépe s opékaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!