Kapustičky v kari omáčce
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 400 g růžičkové kapusty
- 30 g másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky kari koření
- 100 ml smetany
- pár kapek citrónové šťávy
- sůl
- pepř
Postup Kapustičky v kari omáčce
Postup přípravy receptu
-
V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, vhodíme očištěné kapustičky a vaříme doměkka asi 15 - 20 minut. Uvařené scedíme a vývar uchováme.
Rozpustíme máslo, přimícháme mouku, necháme krátce osmahnout, přisypeme kari koření, promícháme a zalijeme vývarem z kapusty. Osolíme a necháme dobře provařit, pak vlijeme smetanu, ochutíme pepřem a citrónovou šťávou. Do omáčky přidáme vařené kapustičky a necháme krátce prohřát. Podáváme nejlépe s opékaným bramborem.