Křupavé řízky z trouby na horkovzduch

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 řízky z vepřového masa
(které máme rádi, byla krkovička)
olej
sůl
pepř
obalovací směs na křupavé řízky (-viz. foto)

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, nařežeme podle strávníků na řízky, naklepeme, osušíme, opepříme a osolíme z obou stran.

  2. Do misky, kam se nám řízky vejdou, dáme olej, řízky tam namočíme, aby byly pod olejem a necháme odpočívat nejméně 2 hodiny (měla jsem je přes noc).

  3. Pak z řízků savým papírem setřeme olej i když to není nutné, jen je mastnější a někdo to má rád.

  4. Do plastikového sáčku dáme směs na obalování a řízky v ní protřepáme a přitlačíme z obou stran řízku.

  5. Pak dáme do pekáčku, nebo plechu papír na pečení a na něj rozložíme obalené řízky.

  6. Troubu zapneme na 230°C a nastavíme horkovzduch, když je rozehřátá, vložíme řízky a pečeme 20-30 minut podle druhu masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!