Křupavé řízky z trouby na horkovzduch
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 řízky z vepřového masa
- (které máme rádi, byla krkovička)
- olej
- sůl
- pepř
- obalovací směs na křupavé řízky (-viz. foto)
Postup Křupavé řízky z trouby na horkovzduch
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, nařežeme podle strávníků na řízky, naklepeme, osušíme, opepříme a osolíme z obou stran.
Do misky, kam se nám řízky vejdou, dáme olej, řízky tam namočíme, aby byly pod olejem a necháme odpočívat nejméně 2 hodiny (měla jsem je přes noc).
Pak z řízků savým papírem setřeme olej i když to není nutné, jen je mastnější a někdo to má rád.
Do plastikového sáčku dáme směs na obalování a řízky v ní protřepáme a přitlačíme z obou stran řízku.
Pak dáme do pekáčku, nebo plechu papír na pečení a na něj rozložíme obalené řízky.
Troubu zapneme na 230°C a nastavíme horkovzduch, když je rozehřátá, vložíme řízky a pečeme 20-30 minut podle druhu masa.