Debrecínská polévka se zeleninou
Recepty, PolévkySuroviny
- 100 g debrecínky
- 30 g másla
- 70 g pórku
- 50 g červené papriky nebo kápie
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 60 g rajského protlaku
- 100 g pokrájených rajčat
- 1 větší stroužek česneku
- 300 g brambor
- vývar dle potřeby
- sůl
- pepř mletý
Postup Debrecínská polévka se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném másle necháme osmažit na nudličky pokrájenou debrecínku, na kolečka pokrájený pórek a na drobno pokrájenou papriku.
Po osmažení zasypeme mletou paprikou a nasekaným česnekem, krátce zpěníme, přidáme protlak, promícháme, přisypeme pokrájené brambory na větší kusy a zalijeme cca půllitrem vývaru.
Vaříme do změknutí brambor, které následně rozmačkáme šťouchadlem na menší kusy (ne na kaši!) a přisypeme drobně pokrájené zralé, ale pevné rajče.
Necháme krátce povařit a dle požadované hustoty dolijeme vývarem, osolíme, opepříme a můžeme podávat.