Vydatná česneková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

80 g salámu vysočina
máslo (nemusí být)
80 g mrkve
80 g celeru
80 g vařených těstovin
240 g brambor
česnek - hodně
20 g hrubé mouky
cca 1 l vývaru
sůl
pepř mletý
celerová nať (nebo petrželová...)

Postup přípravy receptu

  1. Vysočinu pokrájíme na malé kostičky a nasucho pomalu smažíme, až pustí tuk. Je dost tučná, takže olej nebo máslo přidáme případně až po vysmažení nebo vůbec.

  2. K vysočině přisypeme hrubě nastrouhanou mrkev s celerem a dále smažíme dorůžova, pak zeleninu posypeme moukou a cca čtyřmi většími nastrouhanými stroužky česneku a ještě krátce osmažíme.

  3. Přisypeme na kostičky pokrájené brambory, přilijeme vývar a vaříme do změknutí brambor.

  4. Nakonec do polévky přidáme vařené těstoviny (klidně zbylé od minulého oběda či večeře), dochutíme dle chuti čerstvě nastrouhaným česnekem, nasekanou zelenou natí, solí a pepřem dle chuti. Případně (pokud nemáme vařené těstoviny) přisypeme trošku zavářky (nudle, písmenka...) a necháme krátce provařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!