Papriková kýta na kokosovém mléku s hříbky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová kýta 4 velké nebo 8 menších plátků
papriková pasta Červené zlato
0,5 l sklenice nakládaných pravých hříbků
400 ml kokosového mléka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme a na jednu stranu rozetřeme vždy cca 2-3 cm proužek pasty. Maso poskládáme na sebe a necháme chvíli odpočinout a proležet.

  2. Poté zprudka osmažíme na rozpáleném oleji, podlijeme horkou vodou do výše 2 cm, přidáme kokosové mléko a propláchnuté zcezené hříbky. Vše společně pozvolna dusíme, dokud není maso měkké, v případě potřeby podlijeme trochou horké vody.

  3. Podáváme s knedlíkem, rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!