Králík s černou omáčkou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- králík asi 2 kg mohou být i králičí díly
- 30 deka špeku
- velká cibule
- dvě větší mrkve
- jedna větší petržel
- kus celeru jako pěst
- čtyři bobkové listy
- šest nových koření
- 15 kuliček pepře
- sůl
- hladká mouka
- sádlo nebo olej
Postup Králík s černou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Králíka prošpikujte a naporcujte. Osolte a dejte na pekáč. Zeleninu nakrájejte na drobno (můžete i nastrouhat) a dejte na králíka, přidejte bobkový list, může být i vavřínové lupení. Také přidejte nové koření a pepř. Pokud vám zbyl špek, tak ho nakrájejte na plátky a položte na maso.
Dejte do trouby a zvolna pečte cca 1-1,5 hodiny, až bude maso měkké. Podlévejte a až je maso hotové, tak ho vyndejte. Troubu dejte na maximální výkon a přidejte do šťávy mouku a pečte, až to hodně zhnědne.
Potom vše v pekáči rozmixujte, zřeďte horkou vodou, přeceďte. Můžete přisolit, opepřit, je-li třeba můžete kápnout trošku citronové šťávy. Vrte zpátky do pekáče a můžete podávat s houskovým knedlíkem.