Slezská kachna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní prsa s kůží
8 středních brambor
1/2 hlávky zelí
1/2 velké cibule
3 lžíce oleje
sůl, kmín
2 lžíce polohrubé mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa opláchneme a osušíme. Kůži nakrojíme ostrým nožem. Osolíme a okmínujeme, pokapeme olivovým olejem a necháme odpočívat 2-3 hodiny. Pak vložíme do pekáčku, podlejeme vodou a pečeme za občasného otáčení a podlévání.

  2. Půl hlávky menšího zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Dáme do hrnce a spaříme vroucí vodou. Přidáme sůl, kmín, jednu kostku bujónu a dva lístky bobkáče. Dusíme do změknutí. Mezitím si oškrábeme brambory typu B a nakrájíme na plátky hrubé cca 1cm (i na půlky). Opět spaříme vroucí vodou, přidáme sůl a špetičku kmínu a vaříme, jak se mají správně vařit.

  3. Nasekáme cibuli na drobno, vhodíme na pánev, pokapeme olejem a smažíme dozlatova. Ve finále přihodíme 2 lžíce polohrubé mouky a uděláme jíšku. Tu následně vmícháme do zelí, aby zhoustlo. A na mírném plameni mícháme, aby se nepřipálilo cca 15 minut. Pak jen všechny ingredience naložíme na talíř a baštíme!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!