Slezská kachna
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kachní prsa s kůží
- 8 středních brambor
- 1/2 hlávky zelí
- 1/2 velké cibule
- 3 lžíce oleje
- sůl, kmín
- 2 lžíce polohrubé mouky na zahuštění
Postup Slezská kachna
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa opláchneme a osušíme. Kůži nakrojíme ostrým nožem. Osolíme a okmínujeme, pokapeme olivovým olejem a necháme odpočívat 2-3 hodiny. Pak vložíme do pekáčku, podlejeme vodou a pečeme za občasného otáčení a podlévání.
Půl hlávky menšího zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na nudličky. Dáme do hrnce a spaříme vroucí vodou. Přidáme sůl, kmín, jednu kostku bujónu a dva lístky bobkáče. Dusíme do změknutí. Mezitím si oškrábeme brambory typu B a nakrájíme na plátky hrubé cca 1cm (i na půlky). Opět spaříme vroucí vodou, přidáme sůl a špetičku kmínu a vaříme, jak se mají správně vařit.
Nasekáme cibuli na drobno, vhodíme na pánev, pokapeme olejem a smažíme dozlatova. Ve finále přihodíme 2 lžíce polohrubé mouky a uděláme jíšku. Tu následně vmícháme do zelí, aby zhoustlo. A na mírném plameni mícháme, aby se nepřipálilo cca 15 minut. Pak jen všechny ingredience naložíme na talíř a baštíme!