Kuřecí žaludky v pikantním sosu

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích žaludků
2 cibule
1 menší palice česneku
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
pepř čerstvě mletý (nešetříme)
2-3 lžíce sojové omáčky (dle slanosti)
1 lžíce worcestrové omáčky
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí žaludky dobře očistíme, opláchneme a necháme okapat. Pokud chceme menší kousky, ještě je přepůlíme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a dáme osmažit na trochu oleje nebo sádla dozlatova. Přidáme žaludky a za občasného promíchání je necháme zatáhnout, pak je opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme oloupaný nasekaný česnek, čerstvě nastrouhaný zázvor, necháme krátce rozvonět, přidáme sojovou a worcestrovou omáčku a dusíme do změknutí.

  2. Pokud dusíme klasicky v kastrólu pod poklicí, občas promícháme a dle potřeby minimálně podléváme vodou nebo vývarem. Dusíme doměkka. Já je nepodléval vůbec, připravoval jsem je v tlakovém hrnci, pouze jsem žaludky ochutil, promíchal a po natlakování vařil 15-20 minut. Během vaření se z cibule a ostatních surovin vytvořil výborný sos, který žaludky skvěle dochutil.

  3. Podáváme s noky, rýží, bramborem. U nás se k nim přidává jako součást přílohy i kysané zelí, které s pikantními žaludky výborně ladí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!