Kuřecí žaludky v pikantním sosu
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích žaludků
- 2 cibule
- 1 menší palice česneku
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- pepř čerstvě mletý (nešetříme)
- 2-3 lžíce sojové omáčky (dle slanosti)
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- olej nebo sádlo
Postup Kuřecí žaludky v pikantním sosu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí žaludky dobře očistíme, opláchneme a necháme okapat. Pokud chceme menší kousky, ještě je přepůlíme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a dáme osmažit na trochu oleje nebo sádla dozlatova. Přidáme žaludky a za občasného promíchání je necháme zatáhnout, pak je opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme oloupaný nasekaný česnek, čerstvě nastrouhaný zázvor, necháme krátce rozvonět, přidáme sojovou a worcestrovou omáčku a dusíme do změknutí.
Pokud dusíme klasicky v kastrólu pod poklicí, občas promícháme a dle potřeby minimálně podléváme vodou nebo vývarem. Dusíme doměkka. Já je nepodléval vůbec, připravoval jsem je v tlakovém hrnci, pouze jsem žaludky ochutil, promíchal a po natlakování vařil 15-20 minut. Během vaření se z cibule a ostatních surovin vytvořil výborný sos, který žaludky skvěle dochutil.
Podáváme s noky, rýží, bramborem. U nás se k nim přidává jako součást přílohy i kysané zelí, které s pikantními žaludky výborně ladí.