Losos se smetanovou koprovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

2 porce lososa čerstvého nebo mraženého
2 PL kopru jemně posekaného (čerstvý nebo mražený)
200 ml šlehačky
1 PL rybí omáčky (nemusí být)
1 PL citronové šťávy
1 PL medu
1 PL vody
sůl
med

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).

  2. Med rozmícháme v teplé vodě. Do misky nalijeme smetanu, přidáme rybí omáčku, citronovou šťávu, med, kopr a případně dochutíme solí. Vše metličkou promícháme.

  3. Do zapékací mísy položíme porce lososa a zalijeme připravenou omáčkou. Pokud použijeme lososa mraženého, necháme porce předem rozmrazit. Zakrytou zapékací mísu (poklice nebo alobal) vložíme do trouby a pečeme cca 20-25 minut.

  4. Servírujeme s bramborami, širokými nudlemi, rýží nebo gnocchi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!