Dort pro Sofinku

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
5 vajec
220 g cukru
250 g polohrubé mouky
12 lžic oleje
12 lžic vlažné vody
1/2 prášku do pečiva
kakao
250 g másla
250 ml mléka
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
50 g 100 % tuku
1 vanilkový cukr
moučkový cukr podle chuti
kakao
marcipán
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po částech zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem, kakaem a postupně s vodou lehce zamícháme do vaječné pěny. Nalijeme do formy ve tvaru srdce a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 40 minut.

  2. Mléko s polohrubou moukou uvaříme na hustou kaši. Do horké zamícháme tuk a vanilkový cukr, necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme, zašleháme kakao a po částech vychladlou kaši, pořádně vyšleháme.

  3. Srdce prořízneme, potřeme marmeládou a krémem.

  4. Povrch potřeme krémem, potáhneme marcipánem a dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!