Vepřová panenka s camembertovým přelivem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové panenky
400 g smetany na šlehání
3 Camemberty
1 dcl suchého bílého vína
velká hrst lístků čerstvé majoránky
velká hrst lístků čerstvé oregána
slunečnicový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na troše oleje dozlatova. Vyjmeme a uchováme v teple.

  2. Do stejné pánve vlijeme víno a necháme zcela odpařit. Zalijeme smetanou, přivedeme k varu. Vhodíme pokrájený, bílé plísně zbavený camembert a necháme rozpustit.

  3. Na závěr vsypeme bylinky, vylijeme šťávu, kterou nám pustilo maso a případně dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!