Vepřová panenka s camembertovým přelivem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové panenky
- 400 g smetany na šlehání
- 3 Camemberty
- 1 dcl suchého bílého vína
- velká hrst lístků čerstvé majoránky
- velká hrst lístků čerstvé oregána
- slunečnicový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Vepřová panenka s camembertovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme na troše oleje dozlatova. Vyjmeme a uchováme v teple.
Do stejné pánve vlijeme víno a necháme zcela odpařit. Zalijeme smetanou, přivedeme k varu. Vhodíme pokrájený, bílé plísně zbavený camembert a necháme rozpustit.
Na závěr vsypeme bylinky, vylijeme šťávu, kterou nám pustilo maso a případně dochutíme solí a pepřem.