Vepřové kousky na žampionech a kapiích
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g pokrájené vepřové plece
- 180 g hnědých žampionů
- olej
- 1 větší cibule
- červená papriková pasta
- sůl
- pepř
- sterilovaná, okapaná a pokrájená kapie
- voda (vývar)
Postup Vepřové kousky na žampionech a kapiích
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec pokrájíme na kousky a zprudka orestujeme na oleji s pokrájenou cibulí. Vmíchámne paprikovou pastu, zalijeme vodou nebo vývarem z kostí a dusíme pod pokličkou doměkka.
Ke konci dušení přidáme k masu pokrájené žampiony a scezenou pokrájenou sterilovanou červenou kapii. Dál dusíme doměkka. Zahustíme moukou smíchanou s vodou a ještě necháme probublat cca 10-12 minut. Podáváme se zeleninovou rýží.