Brambory se sušenýma švestkama

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
0,35 kg sušených švestek bez pecek
1 – 2 cibule
2,5 dl vývaru
2 PL másla
1 KL sušeného tymiánku
2 KL kopru
2 zoubky utřeného česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Švestky namočím na cca 30 minut do vlažné převařené vody, při kupování sušených švestek třeba dbát na to, aby byly vysušené – tvrdé, žádný olej a jiná potvorstva.

  2. Namočené švestky pokrájím na pásky. Cibuli jemně, se slzami v očích, pokrájím.

  3. Oloupané brambory pokrájím na plátky, orestuji na másle s cibulí, švestkami. Ke konci přidám tymiánek, sůl pepř, kopr, česnek.

  4. Zaliju vřícím vývarem a zvolna dusím, až mi brambory změknou. Horké podávám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!