Brambory se sušenýma švestkama
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 0,35 kg sušených švestek bez pecek
- 1 – 2 cibule
- 2,5 dl vývaru
- 2 PL másla
- 1 KL sušeného tymiánku
- 2 KL kopru
- 2 zoubky utřeného česneku
- sůl
- pepř
Postup Brambory se sušenýma švestkama
Postup přípravy receptu
-
Švestky namočím na cca 30 minut do vlažné převařené vody, při kupování sušených švestek třeba dbát na to, aby byly vysušené – tvrdé, žádný olej a jiná potvorstva.
Namočené švestky pokrájím na pásky. Cibuli jemně, se slzami v očích, pokrájím.
Oloupané brambory pokrájím na plátky, orestuji na másle s cibulí, švestkami. Ke konci přidám tymiánek, sůl pepř, kopr, česnek.
Zaliju vřícím vývarem a zvolna dusím, až mi brambory změknou. Horké podávám.