Cibulář
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězí kližky (ořez)
- 400 g cibule
- 5 lžic sádla
- 2 velké brambory
- 200 ml rajčatové šťávy
- 3-5 stroužků česneku
- 3 lžičky sladké papriky
- majoránka
- mletý pepř
- sůl
- horká vody (vývar)
Postup Cibulář
Postup přípravy receptu
-
Posekanou cibuli restujeme na sádle dozlatova. Osmahneme na ni i kousky krájeného masa, zaprášíme paprikou a znovu osmahneme.
Zalijeme rajčatovou šťávou, zředíme trochou horké vody a přidáme strouhané brambory. Osolíme, opepříme a necháme dusit doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou nebo vývarem.
Do hotového prolisujeme česnek, dochutíme majoránkou, popř. dosolíme.