Kotlet cibulář v cibulové omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 ks vepřová kotleta
- 5 ks velké cibule
- masový vývar (bujon)
- máslo
- olej
- 5 g slanina
- sůl
- pepř
- 1 lžička hladké mouky
- 150 ml smetany
Postup Kotlet cibulář v cibulové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme cibule, 2 nakrájíme na kolečka, 1/2 cibule nakrájíme a rozmixujeme na pastu. Kolečka cibule a slaninu nakrájenou na kostičky v trošce oleje na pánvi opečeme. Přidáme cibulovou pastu, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Ostrým nožem v kotletách vytvoříme kapsu, do které vložíme cibulovou směs a sepneme párátkem. Kotlety osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem a na oleji ze všech stran opečeme.
Do zapékací mísy dáme 2 a 1/2 nakrájené cibule, přendáme opečené maso, šťávu z opečeného masa a zalijeme vývarem. Maso poklademe plátky másla, přikryjeme poklicí a za častého podlévání pečeme asi 45 minut.
Maso vyjmeme, šťávu slijeme, rozmixujeme, přilijeme vývar, povaříme, přidáme smetanu podle hustoty zahustíme moukou. Osolíme a opepříme. Podáváme s vídeňským knedlíkem.