Kotlet cibulář v cibulové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 ks vepřová kotleta
5 ks velké cibule
masový vývar (bujon)
máslo
olej
5 g slanina
sůl
pepř
1 lžička hladké mouky
150 ml smetany

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibule, 2 nakrájíme na kolečka, 1/2 cibule nakrájíme a rozmixujeme na pastu. Kolečka cibule a slaninu nakrájenou na kostičky v trošce oleje na pánvi opečeme. Přidáme cibulovou pastu, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

  2. Ostrým nožem v kotletách vytvoříme kapsu, do které vložíme cibulovou směs a sepneme párátkem. Kotlety osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem a na oleji ze všech stran opečeme.

  3. Do zapékací mísy dáme 2 a 1/2 nakrájené cibule, přendáme opečené maso, šťávu z opečeného masa a zalijeme vývarem. Maso poklademe plátky másla, přikryjeme poklicí a za častého podlévání pečeme asi 45 minut.

  4. Maso vyjmeme, šťávu slijeme, rozmixujeme, přilijeme vývar, povaříme, přidáme smetanu podle hustoty zahustíme moukou. Osolíme a opepříme. Podáváme s vídeňským knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!