Kadlíkova čočka
Recepty, LuštěninySuroviny
- 500 g čočky
- 150 g bílého jogurtu
- hladká mouka
- sádlo
- 2 velké cibule
- vývar z uzeného masa
- vejce
- ocet
- česnek
- klobásy (s medvědím česnekem)
Postup Kadlíkova čočka
Postup přípravy receptu
-
Do vývaru z uzené kotlety jsem nasypal ráno čočku. Odpoledne jsem ji v tomtéž uvařil.
Během vaření jsem na pánvi na sádle opekl tři klobásky s medvědím česnekem (jinak párky, salámy a klobásy nemusím, ale tohle mě zaujalo, a bylo to od soukromníka), následně udělal pár volských ok, a nakonec na zbytku toho sádla zezlatil dvě veliké cibule. Z čočky jsem část vývaru slil, ale ne všechen, zahustil troškou jíšky a rozmíchal bílý jogurt.
Jenom chviličku povařil, a servíroval. Byla to tenkrát rychlovka, ale moc jsme si pochutnali.
Tu osmaženou cibulku jsem dal zvlášť, každý si nandával dle chuti..A pochopitelně, podával se k tomu čerstvý chlebík..