Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- cca 800 g hovězí kližky
- hovězí vývar (nebo voda)
- 1 cibule
- 6-8 stroužků česneku (podle velikosti)
- sádlo
- 1-2 kl mleté papriky
- 2-3 kl majoránky
- 1 kl sušeného libečku
- mletý pepř
- sůl
- silnější plátek másla
Postup Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a v kastrole osmažíme na sádle dohněda. V průběhu k němu přihodíme smažit i drobně krájenou cibuli a česnek, krájený na plátky.
Vše osolíme, opepříme a přisypeme papriku, kterou promícháme s masem a necháme ji pustit barvu. Pak maso lehce podlijeme vývarem nebo vodou - nemá plavat nebo být zcela potopené.
Do kastrolu k masu vsypeme i libeček a v dlaních rozetřenou majoránku, přihodíme máslo. Po promíchání a ochutnání dosolíme (je-li třeba), kastrol zakryjeme, hodně ztlumíme teplotu a maso pomalu necháme dusit doměkka. Podáváme s bramborem (mačkaným nebo kaší), příp. s bílým pečivem.