Vepřové maso na divoko
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové kýty
- 100 g sádla
- 3 lžíce kořenové zeleniny
- cibule
- 6 zrnek pepře
- 3 zrnka nového koření
- kousek bobkového listu
- svítka tymiánu
- 2 lžíce rybízové zavařeniny (šípkové)
- 1/8 l vína
- lžička cukru
- trochu hl. mouky rozmíchané ve vodě na zahuštění
Postup Vepřové maso na divoko
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme zeleninu dorůžova, vložíme na ni osolené plátky masa a cibuli nakrájenou na kolečka, opečeme. Osolíme, okořeníme, podlijeme a dusíme.
Měkké maso vyndáme, vybereme koření (vybírám pouze bobkový list a nové koření), přidáme zavařeninu a vše důkladně rozmixujeme.
Můžeme dolít vodou, povařit a zahustit. Pak zalijeme vínem.
Lžičku cukru upražíme do světlehněda na karamel, rozředíme vařící vodou, povaříme a do omáčky přilijeme. Nakonec vrátíme maso.