Marmeláda z rakytníku/goji
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 800 g goji (rakytníku)
- 200 g krupicového cukru
- 1 želírovací cukr 4:1
- 1 lžíce kyseliny citronové
Postup Marmeláda z rakytníku/goji
Postup přípravy receptu
-
Goju (rakytník) omyjeme, odšťavníme a přecedíme přes cedník. Dáme do kastrolku, vmícháme želírovací cukr. Dáme na plotýnku, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 3-5 minut.
Přidáme krupicový cukr a kyselinu citronovou, zamícháme, aby se cukr rozpustil a nalijeme do nahřátých skleniček, zavíčkujeme a dáme na 15 minut dnem vzhůru. Pak otočíme a necháme vychladnout. Otáčíme kvůli tomu, aby neztuhla marmeláda, takhle sjede pěkně dolu.