Marmeláda z rakytníku/goji

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

800 g goji (rakytníku)
200 g krupicového cukru
1 želírovací cukr 4:1
1 lžíce kyseliny citronové

Postup přípravy receptu

  1. Goju (rakytník) omyjeme, odšťavníme a přecedíme přes cedník. Dáme do kastrolku, vmícháme želírovací cukr. Dáme na plotýnku, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 3-5 minut.

  2. Přidáme krupicový cukr a kyselinu citronovou, zamícháme, aby se cukr rozpustil a nalijeme do nahřátých skleniček, zavíčkujeme a dáme na 15 minut dnem vzhůru. Pak otočíme a necháme vychladnout. Otáčíme kvůli tomu, aby neztuhla marmeláda, takhle sjede pěkně dolu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!