Dýňové bramboráky (Bramboráky z dýně)
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 350 g dýně Hokaido
- 350 g brambor
- majoránka - měla jsem čerstvou
- 4 stroužky česneku
- mletý kmín
- sůl
- 1 vejce
- hladká mouka
Postup Dýňové bramboráky (Bramboráky z dýně)
Postup přípravy receptu
-
Dýni rozkrojíme na půl, vydlabeme semínka, oloupeme škrabkou na brambory a nastoruháme jí na hrubém struhadle.
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Přidáme 1 vejce, na jemném struhadle nastrouháme nebo rozmačkáme česnek.
Přidáme trochu soli, mletý kmín a majoránku.
Postupně zamícháváme hladkou mouku podle konzistence, které chceme dosáhnout.
Rozpálíme si v pánvi olej a opečeme si malý zkušební bramborák - kvůli ochucení a konzistenci. Ochutnáme a popřípadě dokořeníme a dohustíme.
Pak už jen smažíme bramboráky.
Po opečení dáváme odkapat bramboráky na papírové utěrky.