Dýňové bramboráky (Bramboráky z dýně)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

350 g dýně Hokaido
350 g brambor
majoránka - měla jsem čerstvou
4 stroužky česneku
mletý kmín
sůl
1 vejce
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Dýni rozkrojíme na půl, vydlabeme semínka, oloupeme škrabkou na brambory a nastoruháme jí na hrubém struhadle.

  2. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

  3. Přidáme 1 vejce, na jemném struhadle nastrouháme nebo rozmačkáme česnek.

  4. Přidáme trochu soli, mletý kmín a majoránku.

  5. Postupně zamícháváme hladkou mouku podle konzistence, které chceme dosáhnout.

  6. Rozpálíme si v pánvi olej a opečeme si malý zkušební bramborák - kvůli ochucení a konzistenci. Ochutnáme a popřípadě dokořeníme a dohustíme.

  7. Pak už jen smažíme bramboráky.

  8. Po opečení dáváme odkapat bramboráky na papírové utěrky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!