Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Těsto:
- 400 g sušené směsi na bramborové knedlíky
- 1 vejce do směsi
- 1 vejce na potření
- voda
- sůl
- polohrubá mouka na podsypání
- 6 lžic strouhanky
- rozmarýn na posypání
- Špenát:
- 400 g mraženého špenátu nejlépe listového
- 3 lžičky sušeného česneku (nebo 1 nasekaný velký stroužek českého česneku)
- bílý pepř
- sůl
- Masová náplň:
- 1 střední cibule nakrájená nadrobno
- 100 g anglické slaniny (nakrájené na drobné kostičky)
- 270 g neochuceného Tofu (nebo pečeného kuřecího masa)
- 60 g špeku (nakrájeného na drobné kostičky)
- 1 lžička uzené papriky
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- Do rolády:
- 5 ks sušených rajčat naložených v oleji (nakrájených na menší kousky)
- Omáčka:
- 200 g hříbků (mražené nebo sušené)
- 2 lžíce másla
- sůl
- bílý pepř
- drcený kmín podle chuti
- 200 ml smetany na vaření
- 1 velká cibule nakrájená na plátky
- 6 lžic oleje
Postup Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Ze špenátu vydusíme všechnu vodu a ochutíme, necháme vychladnout.
Na oleji opečeme slaninu se špekem, přidáme cibulku a smažíme dozlatova. Pak ochutíme paprikou, osolíme, opepříme a přisypeme nadrobno nakrájené tofu nebo kuřecí maso. Dvě minutky pečeme, pak stáhneme a necháme vychladnout.
Směs na těsto smícháme s vejcem, solí a vodou (dáváme jí asi o 100 ml méně než je uvedeno na obalu, aby vznikla hutnější směs. Na pomoučené utěrce vyválíme velký obdélník silný asi 3/4 cm. Posypeme jej strouhankou a navrstvíme na něj slabou vrstvu špenátu. Posypeme masovou směsí sušenými rajčaty. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a pomocí utěrky svineme a přesuneme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme zbytkem vejce, posypeme rozmarýnem a propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. Pečeme v předehřáté troubě při 120°C asi 40 minut. Pokud povrch rychle osychá, přikryjeme roládu alobalem.
Smažená cibule:Cibuli pozvolna smažíme na oleji, dokud nezíská zlatavou barvu.
Omáčka: Hříbky dusíme s kmínem na másle do změknutí, občas lehce podlijeme vodou (nebo vývarem). Přilijeme smetanu, zredukujeme omáčku tak, aby lehce zhoustla a přeléváme jí nakrájenou teplou roládu (nebo podáváme zvlášť). Nakonec posypeme dozlatova osmaženou cibulkou.