Bramborové rolování s hříbkovou omáčkou a smaženou cibulkou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto:
400 g sušené směsi na bramborové knedlíky
1 vejce do směsi
1 vejce na potření
voda
sůl
polohrubá mouka na podsypání
6 lžic strouhanky
rozmarýn na posypání
Špenát:
400 g mraženého špenátu nejlépe listového
3 lžičky sušeného česneku (nebo 1 nasekaný velký stroužek českého česneku)
bílý pepř
sůl
Masová náplň:
1 střední cibule nakrájená nadrobno
100 g anglické slaniny (nakrájené na drobné kostičky)
270 g neochuceného Tofu (nebo pečeného kuřecího masa)
60 g špeku (nakrájeného na drobné kostičky)
1 lžička uzené papriky
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
Do rolády:
5 ks sušených rajčat naložených v oleji (nakrájených na menší kousky)
Omáčka:
200 g hříbků (mražené nebo sušené)
2 lžíce másla
sůl
bílý pepř
drcený kmín podle chuti
200 ml smetany na vaření
1 velká cibule nakrájená na plátky
6 lžic oleje

Postup přípravy receptu

  1. Ze špenátu vydusíme všechnu vodu a ochutíme, necháme vychladnout.

  2. Na oleji opečeme slaninu se špekem, přidáme cibulku a smažíme dozlatova. Pak ochutíme paprikou, osolíme, opepříme a přisypeme nadrobno nakrájené tofu nebo kuřecí maso. Dvě minutky pečeme, pak stáhneme a necháme vychladnout.

  3. Směs na těsto smícháme s vejcem, solí a vodou (dáváme jí asi o 100 ml méně než je uvedeno na obalu, aby vznikla hutnější směs. Na pomoučené utěrce vyválíme velký obdélník silný asi 3/4 cm. Posypeme jej strouhankou a navrstvíme na něj slabou vrstvu špenátu. Posypeme masovou směsí sušenými rajčaty. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a pomocí utěrky svineme a přesuneme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme zbytkem vejce, posypeme rozmarýnem a propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. Pečeme v předehřáté troubě při 120°C asi 40 minut. Pokud povrch rychle osychá, přikryjeme roládu alobalem.

  4. Smažená cibule:Cibuli pozvolna smažíme na oleji, dokud nezíská zlatavou barvu.

  5. Omáčka: Hříbky dusíme s kmínem na másle do změknutí, občas lehce podlijeme vodou (nebo vývarem). Přilijeme smetanu, zredukujeme omáčku tak, aby lehce zhoustla a přeléváme jí nakrájenou teplou roládu (nebo podáváme zvlášť). Nakonec posypeme dozlatova osmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!