Zdravý celozrnný obrácený hruškový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

• 4 hrušky
• 4 lžíce vlažné vody
• 4 lžíce kefírového mléka
• 100 g celozrnné mouky
• 100 g rozmixovaných vloček
• 2 lžičky prášku do pečiva
• 30 g třtinového cukru
• 3 lžíce medu (tekutý;hustý - rozpustit v mikrovlnné troubě)
• 2 lžičky skořice
• 2 bílky

Postup přípravy receptu

  1. Rozmixujeme 1 hrušku se 2 lžícemi vody. Přidáme mouku smíchanou s rozemletými vločkami a práškem do pečiva. Dále přidáme cukr, med, kefírové mléko, zbylé 2 lžíce vody, skořici a zamícháme.

  2. Z bílků si ušleháme sníh a společně se 2 hruškami nakrájenými na kostičky lehce vmícháme do těsta. Dno dortové formy vysteleme pečícím papírem. Dno silikonové formy nemusíme nijak připravovat.

  3. Na dno formy naskládáme plátky hrušky a na ně nalijeme těsto. Pečeme na 180°C asi půl hodiny. Pokud koláč ještě nebude hotový, stáhneme teplotu na 150°C a čtvrt hodiny dopečeme.

  4. Po upečení necháme asi 10 minut vychladnout a poté vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!