Zdravý celozrnný obrácený hruškový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- • 4 hrušky
- • 4 lžíce vlažné vody
- • 4 lžíce kefírového mléka
- • 100 g celozrnné mouky
- • 100 g rozmixovaných vloček
- • 2 lžičky prášku do pečiva
- • 30 g třtinového cukru
- • 3 lžíce medu (tekutý;hustý - rozpustit v mikrovlnné troubě)
- • 2 lžičky skořice
- • 2 bílky
Postup Zdravý celozrnný obrácený hruškový koláč
Postup přípravy receptu
-
Rozmixujeme 1 hrušku se 2 lžícemi vody. Přidáme mouku smíchanou s rozemletými vločkami a práškem do pečiva. Dále přidáme cukr, med, kefírové mléko, zbylé 2 lžíce vody, skořici a zamícháme.
Z bílků si ušleháme sníh a společně se 2 hruškami nakrájenými na kostičky lehce vmícháme do těsta. Dno dortové formy vysteleme pečícím papírem. Dno silikonové formy nemusíme nijak připravovat.
Na dno formy naskládáme plátky hrušky a na ně nalijeme těsto. Pečeme na 180°C asi půl hodiny. Pokud koláč ještě nebude hotový, stáhneme teplotu na 150°C a čtvrt hodiny dopečeme.
Po upečení necháme asi 10 minut vychladnout a poté vyklopíme.