Paella, jak jsem si jí přivezla ze Španělska

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3-4 vykostěná kuřecí stehna nebo maso z jiné části
200 g rýže
1 cibule
2 čerstvé papriky
4 rajčata
hrášek
1/2 citronu
špetka šafránu
kuřecí bujón nebo vývar
pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso si vykostíme, nakrájíme na menší kousky, cibulku si nakrájíme nadrobno a obojí zprudka opečeme na oleji v pánvi.

  2. Až je maso osmažené ze všech stran, přidáme k tomu rýži, kterou také nejprve opečeme, přidáme nakrájenou papriku, rajčata, hrášek(pokud je syrový), opepříme, osolíme a zalijeme vývarem, aby byla rýže pod tekutinou, eventuálně můžeme během pomalého dušení přilívat vodu, dokud rýže není měkká.

  3. Pak dáme šafrán a hrášek(pokud ho máme z konzervičky), promícháme a tekutina nám musí malinko zbýt, aby byla paella šťavnatá a ne vysušená.

  4. Zastříkneme citronovou šťávou, dochutíme, pár koleček citronu si necháme na ozdobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!