Paella, jak jsem si jí přivezla ze Španělska
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3-4 vykostěná kuřecí stehna nebo maso z jiné části
- 200 g rýže
- 1 cibule
- 2 čerstvé papriky
- 4 rajčata
- hrášek
- 1/2 citronu
- špetka šafránu
- kuřecí bujón nebo vývar
- pepř
- olej
- sůl
Postup Paella, jak jsem si jí přivezla ze Španělska
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso si vykostíme, nakrájíme na menší kousky, cibulku si nakrájíme nadrobno a obojí zprudka opečeme na oleji v pánvi.
Až je maso osmažené ze všech stran, přidáme k tomu rýži, kterou také nejprve opečeme, přidáme nakrájenou papriku, rajčata, hrášek(pokud je syrový), opepříme, osolíme a zalijeme vývarem, aby byla rýže pod tekutinou, eventuálně můžeme během pomalého dušení přilívat vodu, dokud rýže není měkká.
Pak dáme šafrán a hrášek(pokud ho máme z konzervičky), promícháme a tekutina nám musí malinko zbýt, aby byla paella šťavnatá a ne vysušená.
Zastříkneme citronovou šťávou, dochutíme, pár koleček citronu si necháme na ozdobu.