Piškotový dort s marcipánem
Recepty, DortySuroviny
- 200 g pol. mouky
- 200 g moučkového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 4 vejce
- 10 lžic vlažné vody
- 10 lžic oleje
- Podle chuti můžete přidat citronovou kůru
- kakao atd.
- NA KRÉM:
- 1 L mléka
- 4 pudinky (podle chuti)
- 20-30 g másla (nemáme rádi klasické máslaky, proto je másla tak málo, ale zaleží, jak ho má kdo rád)
- cukr
Postup Piškotový dort s marcipánem
Postup přípravy receptu
-
Z bílků si vyšleháme sníh.
Cukr s vejci vyšleháme, přidáme vodu, olej, prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh.
Pečeme ve vyhřáte troubě na 180°C tak 45min.
Poté, co dort vychladne, nejlépe je nechat do druhého dne, prořežeme ho.
Pro prořezání jsem ho na 3-krát promazala krémem a posypala broskvemi (na drobno). Nakonec celý dort jsem potřela krémem a potáhla marcipánem, podle vlastní fantazie.:-)