Bramborovo-špaldový koláč s broskvema

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 velká vařené brambory
1/2 hrnku špaldové krupice
2 lžíce hladké mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
3 vejce
150 ml bílého jogurtu
trocha mléka
3 lžíce třtinový cukru
broskve

Postup přípravy receptu

  1. Uvařenou bramboru rozmačkáme a smícháme s práškem do pečiva, krupicí a moukou.

  2. Přidáme vyšlehané žloutky s cukrem a jogurtem, na konec vmícháme tuhý sníh a vše opatrně promícháme. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka.

  3. Těsto nalijeme do kulaté formy a poklademe ovocem. Já ještě posypávám pšeničnými klíčky;-) a dáme péct na 20 min.-200 C°pak 20 min.-170 C°


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!