Panenka s koriandrovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová panenka (množství podle počtu lidí)
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku na plátky
- 1-2 jarní cibulky na tenká kolečka
- 250 ml šlehačky
- 1 lžička citronové šťávy
- 1/4 hrnku čerstvého koriandru nasekaného
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup Panenka s koriandrovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Dáme smažit na rozpálený olej a smažíme naprudko asi 2 minuty z každé strany.
Na omáčku: Lžíci oleje necháme rozehřát a vložíme česnek a cibulku.
Smažíme na mírném plameni za neustálého míchání asi 2 minuty.
Poté přidáme smetanu a 4 minuty mícháme.
Poté přidáme koriandr, citronovou šťávu, sůl a pepř. Ještě asi 1 minutu promícháváme a pak odstavíme.
Omáčku můžeme zahustit ještě hladkou moukou.
Podáváme s nudlemi nebo rýží.