Panenka s koriandrovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka (množství podle počtu lidí)
hladká mouka
sůl
pepř
1 stroužek česneku na plátky
1-2 jarní cibulky na tenká kolečka
250 ml šlehačky
1 lžička citronové šťávy
1/4 hrnku čerstvého koriandru nasekaného
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Dáme smažit na rozpálený olej a smažíme naprudko asi 2 minuty z každé strany.

  2. Na omáčku: Lžíci oleje necháme rozehřát a vložíme česnek a cibulku.

  3. Smažíme na mírném plameni za neustálého míchání asi 2 minuty.

  4. Poté přidáme smetanu a 4 minuty mícháme.

  5. Poté přidáme koriandr, citronovou šťávu, sůl a pepř. Ještě asi 1 minutu promícháváme a pak odstavíme.

  6. Omáčku můžeme zahustit ještě hladkou moukou.

  7. Podáváme s nudlemi nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!