Česnekovo-zázvorová krkovička na pivě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovičky
- asi 3 cm čerstvého zázvoru
- 4 větší stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 dcl piva
- sádlo nebo olej
- sůl
- 1/2 lžičky mleté papriky
Postup Česnekovo-zázvorová krkovička na pivě
Postup přípravy receptu
-
Zázvor a česnek nakrájíme na plátky. Krkovici osolíme a vložíme do vhodné nádoby. Zasypeme zázvorem a česnekem, zalijeme pivem a necháme přes noc marinovat.
Na druhý den nakrájíme nadrobno cibuli, kterou necháme mírně orestovat na sádle. Na tento základ naložíme krkovičku a opečeme ji z obou stran, aby se zatáhla. Přidáme marinádu s veškerým česnekem a zázvorem, mírně posypeme paprikou a pečeme na 200 stupňů cca 60-70 minut. Během pečení maso obracíme, podle potřeby podléváme malým množstvím vody. Podáváme s bramborovou kaší.