Česnekovo-zázvorová krkovička na pivě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovičky
asi 3 cm čerstvého zázvoru
4 větší stroužky česneku
1 cibule
1 dcl piva
sádlo nebo olej
sůl
1/2 lžičky mleté papriky

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor a česnek nakrájíme na plátky. Krkovici osolíme a vložíme do vhodné nádoby. Zasypeme zázvorem a česnekem, zalijeme pivem a necháme přes noc marinovat.

  2. Na druhý den nakrájíme nadrobno cibuli, kterou necháme mírně orestovat na sádle. Na tento základ naložíme krkovičku a opečeme ji z obou stran, aby se zatáhla. Přidáme marinádu s veškerým česnekem a zázvorem, mírně posypeme paprikou a pečeme na 200 stupňů cca 60-70 minut. Během pečení maso obracíme, podle potřeby podléváme malým množstvím vody. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!