Česnekovo-zázvorová játra
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g vepřových jater (drůbežích, králičích)
- sůl
- pepř mletý
- 1 vejce
- 1 lžíce česneku nastrouhaného
- 1 lžíce zázvoru čerstvě nastrouhaného
- hladká mouka na obalení
- olej na smažení
Postup Česnekovo-zázvorová játra
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, dle druhu pokrájíme na slabší plátky nebo rozdělíme na menší části.
V misce smícháme vejce, nastrouhaný česnek se zázvorem, opepříme a osolíme dle chuti. Do umíchané směsi naložíme připravená kousky jater alespoň na dvě hodiny, pak je jeden po druhém z misky vyndaváme, obalíme v mouce a ihned klademe do pánve s rozpáleným olejem. Smažíme z obou stran ZPRUDKA dozlatova.
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem. K játrům můžeme připravit i česnekovo-zázvorový dip.