Česnekovo-zázvorová játra

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g vepřových jater (drůbežích, králičích)
sůl
pepř mletý
1 vejce
1 lžíce česneku nastrouhaného
1 lžíce zázvoru čerstvě nastrouhaného
hladká mouka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, dle druhu pokrájíme na slabší plátky nebo rozdělíme na menší části.

  2. V misce smícháme vejce, nastrouhaný česnek se zázvorem, opepříme a osolíme dle chuti. Do umíchané směsi naložíme připravená kousky jater alespoň na dvě hodiny, pak je jeden po druhém z misky vyndaváme, obalíme v mouce a ihned klademe do pánve s rozpáleným olejem. Smažíme z obou stran ZPRUDKA dozlatova.

  3. Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem. K játrům můžeme připravit i česnekovo-zázvorový dip.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!