Teplý salát z brambor, slaniny a rukoly
Recepty, SalátySuroviny
- 1 kg brambor
- 300 g slaniny
- 2 menší cibule
- 50 g rukoly
- citronová šťáva
- slunečnicový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Teplý salát z brambor, slaniny a rukoly
Postup přípravy receptu
-
1. Brambory nakrájené na kostičky uvaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na tenká céčka, slaninu na menší kousky. V pánvi rozehřejeme cca 1 PL oleje a osmažíme cibuli se slaninou dokřupava. Vyjmeme, dáme stranou. Do výpeku vložíme uvařené brambory a opečeme dozlatova.
2. Do mísy dáme opranou rukolu, zastříkneme šťávou z citronu a opatrně vmícháme brambory a cibuli se slaninou. Dochutíme pepřem, případně solí.