Tvarohové knedlíčky v perníku s blumami

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Na knedlíčky:
250 g tučného měkkého tvarohu (ne ve vaničce)
50 g krupicového cukru
50 g másla
1PL strouhanky
2 žloutky
70 g hrubé mouky
kůra z 1 citronu
Na přeliv:
cukr dle chuti
skořice dle chuti
1 PL másla
300 g blum
perník na strouhání

Postup přípravy receptu

  1. 1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které vložíme na hodinu do lednice a necháme odpočinout. Poté vyndáme a tvarujeme knedlíčky, které vaříme ve vroucí vodě cca 6-9 minut.

  2. 2. V hrnci rozehřejeme 1PL másla a vhodíme vypeckované, na půlměsíčky nakrájené blumy. Podlejeme trochou vody a zasypeme cukrem. Zredukujeme tak, aby šťáva byla velmi hustá. Dochutíme skořicí, případně cukrem.

  3. 3. Hotové knedlíčky obalujeme v nastrouhaném perníku a podáváme s blumovým přelivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!