Broskvový - nepečený hřích na víkend

Recepty, Moučníky

Suroviny

360 g cukrářských piškotů
400 ml mléka
3 polévkové lžíce kakaa
1 polévková lžíce sypké instantní kávy
1 čajová lžička skořice
150 g másla
80 g třtinového cukru
1 sklenice kompotovaných broskví (meruněk)
rum nebo rumová tresť
Na potření:
250 ml zakysané smetany (bílý jogurt)
1 polévková lžíce cukru
želatina na nepečený dort podle návodu

Postup přípravy receptu

  1. Broskve necháme okapat a šťávu zachytíme do nádoby.

  2. Do malého kastrůlku dáme ohřát mléko s máslem tak, aby se máslo pomalu rozpustilo. Přidáme kakao, kávu, skořici, cukr a všechno rozmícháme dohladka (a snažíme se moc neujídat)...

  3. Piškoty nasypeme do větší mísy,přelijeme kakovo - kávovou hmotou a zamícháme, aby se hmota rovnoměrně vstřebala do piškotů. Nakonec přidáme rum.

  4. Formu (o půměru 24 cm) vyložíme potravinářskou fólií.

  5. Polovinu kakaovo - kávových piškotů rozložíme na dno formy a upěchujeme.

  6. Okapané a pokrájené broskve rozložíme stejnoměrně na vrstvu piškotů a navršíme na ně druhou polovinu piškotů. Opět upěchujeme a zarovnáme dohladka.

  7. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a s dvěma lžícemi broskvové šťávy. Podle návodu pak zamícháme se želatinou.

  8. touto polevou přelijeme ovocný dort a vše necháme do druhého dne chladit v lednici.

  9. K úplnému ztuhnutí, potřebuje dortík nejméně 12 hodin.

  10. Nakonec odstraníme boční stěny formy a fólii. Ozdobíme čokoládovou polevou, šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!