Pečená kachní stehýnka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kachní stehýnka
30 dkg švestek
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
1 lžíce medu
2 lžíce sádla (másla, oleje)
1/2 lžičky chilli
1 velká snítka čerstvého rozmarýnu
sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozpusťte máslo v pánvi a smíchejte s medem. Omyjte a osušte švestky. Nakrájejte na poloviny a odstraňte pecky. Česnek nakrájejte na poloviny, rozmarýn na menší kousky. Umyjte a vysušte kachní stehýnka, osolte a popepřete.

  2. Vložte kachní stehýnka do pekáče s rozehřátým tukem. Mezi stehna vložte švestky, česnek, rozmarýn a dochuťte chilli. Mírně podlijte.

  3. Zakryjte pekáč hliníkovou fólií, vložte do předehřáté trouby na 180°C a pečte po dobu 60 minut.

  4. Potom vyjměte pekáč z trouby, stehna a švestky potřete rozpuštěným medem s máslem a znovu vložte do trouby na 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!