Domácí sekaná, která nikdy nepraskne.

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg mleté maso mix
1 větší cibule
3 vejce
2 rohlíky
5 stroužků česneku
mléko
majoránka
sůl
pepř
sádlo
voda

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Na oleji opražíme nakrájenou cibulku dozlatova a necháme vychladnout. Do mísy vložíme maso, rohlíky, cibulku a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce, česnek, majoránku, pažitku či bylinky. Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou.

  2. Pokud je směs řidší, přidáme strouhanku. Opět vše promícháme, aby se ingredience spojily. Vařečku odložíme a hněteme za pomocí rukou, chce to určitě alespoň 5 minut hnětení. Kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní praštit“ na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí.

  3. Nakonec utvoříme šišku (nebo 2 menší), kterou dáme na plech, vymazaný sádlem. Do hrnečku si připravíme studenou vodu a povrch sekané kompletně potřeme vodou. Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 180 °C a asi 45 minut pečeme dozlatova. Podáváme s kaší, brambory. Výborná s pečeným česnekem a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!