Smetanová polévka s medvědím česnekem

Recepty, Polévky

Suroviny

40 g másla
1 cibule
150 g čerstvých nebo mražených hub
400 g brambor - oloupaných
drcený kmín, cca půl lžičky
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
2 lžíce hladké mouky, cca 30 g
cca 1 l vývaru
40 g medvědího česneku
300 g zakysané smetany pokojové teploty
sůl
4-5 vajec

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěném másle osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené čerstvé nebo rozmrazené houby, kmín, bobkový list, nové koření a vše ještě krátce smažíme do rozvonění. Přisypeme na kostičky pokrájené brambory, vše zaprášíme moukou, promícháme, přilijeme vývar a za občasného promíchání vaříme pod pokličkou na mírném ohni do změknutí brambor. Poté z polévky vyndáme bobkový list s novým kořením a vmícháme pokrájený medvědí česnek. Polévku odstavíme a vmícháme do ní zakysanou smetanu pokojové teploty. Dle chuti dosolíme.

  2. Polévku dáme na talíře, přidáme vejce, která jsme připravili během vaření polévky. Vejce můžeme uvařit dle vlastní chuti na tvrdo či na hniličku (samozřejmě je oloupeme), ztracená, ale klidně i míchaná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!