Smetanová polévka s medvědím česnekem
Recepty, PolévkySuroviny
- 40 g másla
- 1 cibule
- 150 g čerstvých nebo mražených hub
- 400 g brambor - oloupaných
- drcený kmín, cca půl lžičky
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 2 lžíce hladké mouky, cca 30 g
- cca 1 l vývaru
- 40 g medvědího česneku
- 300 g zakysané smetany pokojové teploty
- sůl
- 4-5 vajec
Postup Smetanová polévka s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném másle osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené čerstvé nebo rozmrazené houby, kmín, bobkový list, nové koření a vše ještě krátce smažíme do rozvonění. Přisypeme na kostičky pokrájené brambory, vše zaprášíme moukou, promícháme, přilijeme vývar a za občasného promíchání vaříme pod pokličkou na mírném ohni do změknutí brambor. Poté z polévky vyndáme bobkový list s novým kořením a vmícháme pokrájený medvědí česnek. Polévku odstavíme a vmícháme do ní zakysanou smetanu pokojové teploty. Dle chuti dosolíme.
Polévku dáme na talíře, přidáme vejce, která jsme připravili během vaření polévky. Vejce můžeme uvařit dle vlastní chuti na tvrdo či na hniličku (samozřejmě je oloupeme), ztracená, ale klidně i míchaná.