Pečená kachna plněná červeným zelím
Recepty, Drůbeží masoPostup Pečená kachna plněná červeným zelím
Postup přípravy receptu
-
Omytou a osušenou kachnu důkladně posypeme solí a kmínem a to i zevnitř.
Položíme do pekáče, nepodléváme a přikrytou pečeme na 120 st.2 hodiny.
Po té vytáhneme a většinu vypečeného sádla slijeme. Ze zelí slijeme vodu a naplníme kachnu co se do ní vleze. Zbytek rozdělíme kolem kachny. Přikryjeme pekáč, troubu zesílíme na 180 st. a pečeme další asi 1,5-2 hod. Kachnu občas polijeme slitým sádlem.
15 minut před koncem pečení kachnu odkryjeme a dopečeme do krásné zlaté barvy. Zelí má výbornou chuť a vůbec nevadí, že není zahuštěné.
Podáváme s knedlíkem.