Výborné kremrole
Recepty, MoučníkySuroviny
- tukové těsto: 8 dkg hladké mouky
- 28 dkg tuku (z másla jsou výborné)
- moučné těsto: 20 dkg hladké mouky
- 1 lžíce octa
- asi 8 lžic teplé vody
- 2 žloutky
- špetka soli
Postup Výborné kremrole
Postup přípravy receptu
-
Z tukového těsta připravíme na vále bochánek“, který uložíme do chladničky. Do mouky přidáme všechny přísady a vypracujeme vláčné těsto. Rozválíme ho na obdélník, tukové těsto položíme na jednu polovinu a druhou půlkou ho překryjeme.
Takto vytvořený balíček“ rozválíme na sílu asi 1 cm, složíme jako ubrousek třikrát na délku i na šířku. Dáme do chladna odpočinout na 1/2 hod. Tento úkon s překládáním a rozválením opakujeme celkem 4 x.
Sníh: na 1 bílek – 7 dkg cukru. Do hrnce dáme vodu, na něj položíme misku a v páře šleháme bílky, dokud se nevytvoří hustý sníh.
Z hotového těsta vyválíme obdélník, který radýlkem rozkrájíme na proužky silné asi 2-3 cm. Tyto proužky těsta natáčíme na kremrolové trubičky.
Klademe na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Upečeme, naplníme připraveným sněhem a bohatě pocukrujeme.